Hybridimoottorit

Segway PHP 570 cc - Hybridimoottori

600 PHP

(Paralleled Hybrid Powertrain) 

Segway Snarler -hybridi on ns. rinnakkaishybridi, jossa on perinteinen polttomoottori taka-akselilla ja sähkömoottori etuakselilla. Rakenne mahdollistaa tarvittaessa suuren huipputehon tuoton ja toisaalta erittäin taloudellisen ajotavan. Snarlerilla voidaan ajaa joko hybridinä polttomoottoria ja sähköä yhtäaikaisesti hyödyntäen tai lyhyitä siirtymiä ja kevyttä ajoa pelkän sähkön voimalla. Snarlerissa on lisäksi jarrutusenergian talteenotto, joka lisää taloudellisuutta entisestään. 

Sähkömoottori ja polttomoottori tuottavat yhdessä 86 hevosvoiman tehon, jonka johdosta Snarlerin kiihtyvyys on ennennäkemätöntä tässä luokassa. Snarler on ns. itselataava, eli hybridin ajoakustoa ladataan automaattisesti tarpeen mukaan moottorin voimalla, sekä jarrutusenergian talteenottoa hyödyntäen. Snarler-hybridissä on 2 kWh 96 V ajoakku.

Segway ERHP 1000 cc - Hybridimoottori

1000 ERHP

(Extend-Range Hybrid Powertrain)

Segway 1000 ERHP on ns. sarjahybridi, jossa 1000 cm3 polttomoottori toimii generaattorina 6,4 kWh 320 V ajoakulle. Taka-akselille sijoitettu, 144 kW huipputehon tuottava sähkömoottori jakaa voiman myös etupyörille kardaaniakselin välityksellä. Sarjahybridirakenteen etuna on, että monimutkaiset mekaaniset ratkaisut, kuten variaattori ja vaihdelaatikko on voitu jättää kokonaan pois. ERHP-hybridillä voidaan ajaa myös pelkällä sähköllä polttomoottori sammutettuna noin 40 km rauhallista ajoa. 1000 ERHP on varustettu jarrutusenergian talteenotolla, joka osaltaan lisää taloudellisuutta. 

Videot

Sulje
Sulje